Projecten

Op deze pagina presenteer ik een aantal kennisgebieden welke ik succesvol heb ingezet in eerdere projecten en welke ik kan inzetten binnen uw organisatie.

Windows is niet meer weg te denken op kantoor en in het datacenter. Dagelijks werk ik met de nieuwste functies en heb veel kennis in het bouwen van een goede infrastructuur op basis van Windows Server producten. Ook het implementeren van een slimme oplossing voor het beheer van uw werkplekken is voor mij geen probleem.

Het virtualiseren van hardware kan met verschillende hypervisors. Van Hyper-V en VMware heb ik veel kennis en ik heb daarin diverse projecten mogen uitvoeren. Mijn kennis ligt bij het ontwerpen, bouwen, beheren en migreren van deze hypervisors binnen grote en complexe omgevingen. Het slim inrichten van System Center Virtual Machine Manager of vCenter horen hier vanzelfsprekend bij.

Exchange Server is een zakelijke e-mail oplossing van Microsoft waar ik sinds versie 2003 meerdere implementaties en migraties in kleine- en grote omgevingen heb uitgevoerd. Ik heb ervaring met Exchange Server in geclusterde DAG omgevingen met CAS servers achter loadbalancers welke 24/7 moeten draaien.

Office365 is een online dienst van Microsoft, waar Office producten zoals Exchange, Sharepoint en Skype onder vallen. Uw organisatie help ik graag met de migratie naar Office365. Graag help ik u, door advies te geven over de mogelijkheden met betrekking tot een implementatie van een omgeving on-premises, in de cloud, en/of hybride.

Microsoft SQL Server is het platform voor het aanbieden van uw bedrijfsdatabases. Ik heb ruime ervaring met de installatie van MSSQL server en weet de juiste performance te bereiken. Door Alwayson Availability Groups te implementeren zorg ik dat uw databases altijd beschikbaar zijn.

Remote Desktop Services is een onderdeel van Microsoft’s VDI oplossingen. Meerdere gebruikers krijgen een sessie op de server met daarop uw bedrijfsapplicaties geïnstalleerd. Daar zijn op de achtergrond mogelijk applicatie- en databaseservers voor nodig. Graag help ik u met het inrichten van de RDS-omgeving en de installatie van uw applicaties.

Als u wilt weten wat er in uw IT-omgeving speelt, dan kan ik u helpen door monitoring te implementeren. Ik heb met meerdere monitoring pakketten gewerkt en weet met mijn Windows en Linux kennis de juiste waardes te monitoren. Naast monitoring kan ik zorgen voor trendanalyses en optimalisatie van resources voor uw omgeving.